07-07-2011

Philippe vormt tandem met Jan Bemelmans op weg naar Londen 2012

Philippe is gestart met zijn voorbereiding op de komende belangrijke wedstrijden: het EK in augustus in Rotterdam en de Olympische Spelen volgend jaar in Londen. Daarvoor laat hij niets aan het toeval over en hij is er dan ook in geslaagd om internationaal toptrainer Jan Bemelmans te overtuigen hem te coachen. Jan Bemelmans heeft de Duitse nationaliteit maar is een geboren Hasselaar die op zijn 17de naar Duitsland trok en sindsdien meer dan zijn sporen verdiend heeft in de dressuursport. Eerst als topruiter, later als succesvol coach. Zo was hij de laatste jaren actief als coach van het Spaanse nationale team, waarmee hij menig succes behaalde.

Dat Bemelmans nu Philippe gaat begeleiden, is geen toeval. Hij is, net als menig kenner, overtuigd van de kwaliteiten van zowel Jorissen als van de paarden die hij momenteel onder het zadel heeft. Met Le Beau en Agneta heeft Philippe immers 2 toppers in de stal die bovendien nog een aardige groeimarge hebben.

Jan Bemelmans: “Het was voor mij geen moeilijke beslissing om met Philippe te gaan samenwerken. We zitten op dezelfde golflengte en dat is altijd een doorslaggevend element voor kans op succes. Ik ben op een punt gekomen in mijn carrière dat ik het allemaal gezien heb, zowel als ruiter alsook als coach en trainer. Dat laat me toe om me te concentreren op het perfectioneren van dressuurcombinaties op het topniveau van Grand Prix. Met Philippe en zijn paarden Le Beau en Agneta weet ik dat het resultaat zal zijn wat we ervan verwachten. Dat maakt het voor mij heel aangenaam om te werken.”

Ook Philippe is opgetogen: “Ik ben bijzonder blij dat ik een toptrainer als Jan Bemelmans aan mijn zijde heb om de komende belangrijke wedstrijden voor te bereiden. Jan heeft meer dan zijn sporen verdiend, zowel als ruiter alsook als trainer. Als hij ervoor kiest om ons te begeleiden, dan is dat voor mij een bevestiging dat hij in mij en de paarden gelooft. Er is in het hele circuit wereldwijd slechts een handvol trainers van zijn niveau en het spreekt voor zich dat dit een uiterst belangrijke rol zal spelen in mijn voorbereiding voor het EK in Rotterdam maar vooral voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar.”