04-09-2011

Finaleplaats voor Special Agent Amour in Bundeschampionat

Het afgelopen weekend zette Special Agent Amour (van stal Philippe Jorissen) een zeer knappe prestatie neer tijdens het Bundeschampionat in Warendorf (D). Bij de 3-jarige hengsten moest hij met 50,5 punten in de finale slechts 3 concurrenten laten voorgaan. Als enige buitenlandse hengst is dit resultaat des te mooier! Bovendien was het voor Special Agent Amour nog allemaal heel nieuw. Het was de allereerste keer dat hij aan dergelijke competitie deelnam.
 
Special Agent Amour (San Amour x Polidiktus van de Helle) is de gekeurde dekhengst (BWP, Rheinisch/Westfaals paardenstamboek) van Philippe Jorissen. Tijdens het Bundeschampionat in Warendorf zat hij onder zadel bij de bekende en zeer ervaren dressuuramazone Jana Freund.
 
Voor Philippe Jorissen kan deze beloftevolle hengst een belangrijke rol spelen in de verdere uitbouw van zijn dressuurcarrière. Met Le Beau en Agneta én met Jan Bemelmans als coach werkt Jorissen momenteel aan zijn kwalificatie voor Londen 2012. Het is de bedoeling dat Special Agent Amour op termijn kan meewerken aan die sportieve carrière, al zal hij in de eerste plaats volgend jaar als dekhengst worden ingezet.
 
Volledige resultaten Bundeschampionat:
- 1ste proef: http://www.dkb-bundeschampionate.de/static/championat/2011/020e.PDF
- finale: http://www.dkb-bundeschampionate.de/static/championat/2011/060e.PDF


Gekoppelt Pferde

Special Agent Amour

Foto